Home

Nieuws

Bloemenveilingen boeken groei klokomzet

Aalsmeer – Nederlandse bloemenveilingen zagen in 2011 de veilomzet groeien. Veiling Plantion boekte in 2011 een recordomzet van 114,4 miljoen euro. FloraHolland meldt een gestegen klokomzet voor snijbloemen, kamer- en tuinplanten.

FloraHolland kon maandag nog niet de totale omzet bekend maken, omdat de omzet van veilingdochter Rhein Maas nog niet verrekend was. Voor de belangrijkste producten is al wel de klokomzet bekend over 2011. Bij de Nederlandse snijbloemenklokken werd in 2011 circa 1,64 miljard omgezet, een groei van 1,9 procent. Voor kamerplanten is de omzet van 0,71 miljard euro een groei van zelfs 6,6 procent.

FloraHolland zet nog circa 60 procent van de bloemen en planten af via de klok. Hoe de bemiddelingsomzet zich ontwikkelde is nog niet bekend. Bij veiling Plantion werd met de bemiddeling van bloemen en planten juist de hoogste omzetstijging geboekt (14 procent).

Gemiddeld bleef de prijs voor snijbloemen bij FloraHolland gelijk op 22 cent per stuk. Grootbloemige rozen bleven gemiddeld op 25 cent, voor chrysanten werd gemiddeld over 2011 één cent per stuk meer betaald voor de klok.

Of registreer je om te kunnen reageren.