Home

Nieuws 299 x bekeken 1 reactie

Bleker ziet kansen hogere kwaliteitseisen Duitsland en Nederland

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw ziet kansen om samen met Duitsland afspraken te maken over hogere kwaliteitseisen dan de standaardnorm. Dat zegt hij tijdens een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van de veehouderij.

Tijdens de Grüne Woche in Berlijn heeft Bleker afspraken gemaakt met zijn Duitse ambtgenoten om over de toekomst van de veehouderij te praten. ”Dit gaat verder dan het mestbeleid, megastallen en het antibioticabeleid. Ik wil ook in gesprek over een hogere marktstandaard en de leveringseisen. Nederland en Duitsland kunnen hier samen in optrekken”, aldus Bleker.

Zowel de Duitse als de Nederlandse consument heeft belangstelling voor producten van een kwalitatief hoger niveau dan het standaardniveau. Bleker voorziet dat wanneer Duitsland en Nederland hier samen in optrekken dit kansen biedt voor de Nederlandse agrarische sector.

Bleker wil het zo ver krijgen dat de Duitse consument kiest voor een Nederlands of een Duits product van hogere kwaliteit om hiermee de concurrentie aan te gaan met de producten uit Polen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wie gaat dat betalen? De consument niet dus komt het op het bordje van de boer. Ik had een wat meer nuchtere houding van Hank verwacht.
    Wil je dit soort zaken toepassen dan zul je met de retail en consument tot afspraken over o.a. minimumprijzen moeten komen. Ik voorzie anders weer een forse ombuiging naar minderwaardige producten die tegen afbraakprijzen in de markt gezet gaan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.