Home

Nieuws 2 reacties

Bleker: scheiding landbouw en natuur moet doorbroken

Den Haag - De harde scheiding tussen landbouw en natuur moet worden doorbroken.

Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw en natuur tijdens een bijeenkomst over de nieuwe natuurwet op het ministerie. “We moeten op de landbouwgronden niet alleen kijken naar efficiënte productie, maar ook naar de landschappelijke waarde”, vindt Bleker. Hij benadrukt dat het kabinet de vergroening van de landbouw steunt en dat ook de Europese inzet voor het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid is gericht op vergroening van de landbouw.

Bleker ziet de vergroening van de landbouw als een van de middelen voor natuurbescherming in Nederland, naast de Natuurwet, de aanleg van nieuwe natuur en bijvoorbeeld de generieke milieuwetgeving.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Natuurliefhebber

    Ik ben natuurliefhebber, maar niet voor het verloederen van landbougrond, bossen en natuur. Het is schandalig hoe veel bossen erbij liggen. En dan nog meer natuur aanleggen en laten verwaarlozen is schandlig. De voedselproducent wordt het bijna onmogelijk gemaakt om het voedsel te produceren. Bezwaar en nog is bezwaar als je een vergunning nodig hebt. Vernieuwing en verandering is bijna onmogelijk door de lange dure procedures. Het komt voor een groot gedeelte door die natuur en milieufanaten. Ze gebruiken alle middelen om het tegen tehouden en dan compensatie tekrijgen. Daarom zijn veel boeren die grond hebben het spugzat om lekens maar weer misbruikt te worden. Het kost klauwen met geld en gruwelijke fustratie! Het is een vuil smerig spel!!!

  • no-profile-image

    Jij natuurliefhebber??? Laat me niet lachen. Jij bent gewoon agragier. Punt..... Jij probeert alleen onder de noemer van natuurliefhebber je gram te halen. Om uit te vallen tegen natuurorganisaties. Meer niet. Maar daar trapt een kleuter nog niet in. Vlug terug onder de koeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.