Home

Nieuws 187 x bekeken

Bleker: regioproduct niet dé oplossing voor verduurzaming

Den Haag - Regionale productie is niet dé oplossing voor verduurzaming van de voedselindustrie.

Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer. De staatssecretaris sluit zich op dat punt aan bij het rapport van de klankbordgroep die zich bezig heeft gehouden met de economische dimensie van de verduurzaming van de voedselproductie. De bewindsman zegt dat het moeilijk zal zijn met behulp van heffingen de milieukosten van een product op een juist niveau in de prijs tot uiting te laten komen. Bleker wil op dat punt de discussie binnen de Europese Commissie afwachten.

Als het gaat om beïnvloeding van de consument, legt Bleker de verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven. Alleen als het gaat om voedselveiligheid, heeft de overheid een rol. Op het punt van bewustzijn van de consument en gedragsverandering bij de voedselconsumptie, acht hij de rol van de overheid beperkt. Hij wil wel meehelpen om tot standaarden te komen in consumenteninformatie, bijvoorbeeld via het Informatie Systeem Verduurzaming Voedsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.