Home

Nieuws

Bleker noemt namen supermarkten niet

Den Haag – Wakker Dier eist dat staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) de namen van supermarkten vrijgeeft waar resistente bacteriën op vlees zijn aangetroffen.

Voor de rechtbank in Lelystad betoogde de organisatie dinsdag dat openbaarmaking van de gegevens van groot belang is voor de volksgezondheid; het zou supermarkten aansporen maatregelen te treffen. Bleker weigert. Hij vindt dat het onderzoek naar de supermarkten, uitgevoerd door de voedselautoriteit NVWA, niet representatief is.

De strijd over deze kwestie loopt al anderhalf jaar. Volgens Wakker Dier heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie telkens met een beroep op ziektegevallen en vakanties een besluit over openbaarmaking uitgesteld. Pas dinsdagochtend, een paar uur voor de rechtszaak, gaf Bleker aan niet aan het verzoek te zullen voldoen.
De uitspraak volgt over een aantal weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.