Home

Nieuws

Bleker levert beste politieke spotprent op

Den Haag – Met een portret van staatssecretaris Henk Bleker heeft Siegfried Woldhek de Inktspotprijs 2011 gewonnen, de jaarlijkse prijs voor de beste politieke spotprent van de Stichting Pers & Prent.

De prijswinnaar is gisteren aan het eind van de middag in Den Haag bekendgemaakt. De tekening verscheen in maart in NRC Handelsblad. Bleker vertrapt op de prent met zijn klompen een paar bloemen.

”Ook al is één expliciete gebeurtenis – het natuurbeleid – de aanleiding voor deze tekening, het voelt meer als een totale typering van Henk Bleker”, vindt de jury. Ze beoordeelde de tekening van Bleker als een prachtig getekend portret, dat op ”sublieme wijze een mengeling van sluwheid, onverzettelijkheid en machtsbelustheid uitdrukt, impliciet en zonder tekst”.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.