Home

Nieuws

Bleker: heel Nederland profiteert van goede agrosector

Berlijn – Heel Nederland profiteert van de zeer goede exportresultaten van de agro- en foodsector in 2011. Dat zei staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) tijdens de presentatie van de Nederlandse exportcijfers voor agro- en food tijdens de Grüne Woche in Berlijn.

Bleker is verheugd met de cijfers. ”We hebben ondanks de Ehec-crisis en het matige consumentenvertrouwen een nieuw record gevestigd. Nooit eerder werd een exportwaarde boven de 70 miljard euro gerealiseerd.” In 2011 bedroeg de exportwaarde van agro- en foodproducten 73 miljard euro. 9 procent meer dan vorig jaar.

”Niet alleen de boer en tuinder dragen daar aan bij. Ook de verwerker, de distributie, de verpakker, de logistiek en bijvoorbeeld de havens. De agrarische sector heeft door deze goede resultaten een bijdrage gehad aan de stijging van de welvaart in Nederland”, zei de staatssecretaris.

Lees ook: Exportwaarde stijgt ondanks Ehec

Of registreer je om te kunnen reageren.