Home

Nieuws

Bijna 150 Duitse bedrijven besmet met Schmallenberg-virus

Greifswald – Het aantal Schmallenberg-besmette bedrijven in Duitsland is uitgaande van de meldingen de afgelopen week gegroeid naar 147.

Dat blijkt uit gegevens van het Friederich-Loeffler-Institut. In acht gevallen betreft het rundveebedrijven, waarvan zes in Noordrijn-Westfalen. Het aantal getroffen schapenbedrijven is 132. De overige infecties zijn vastgesteld bij bedrijven met geiten.

Afgaande op de FLI-statistieken zijn 6 van de 16 deelstaten getroffen, namelijk behalve Noordrijn-Westfalen ook Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein, Rijnland-Palts, Hessen en Baden-Württemberg. Vandaag melden echter de autoriteiten van de oostelijke deelstaten Thüringen en Brandenburg eveneens Schmallenberg-besmettingsgevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.