Home

Nieuws 564 x bekeken

Bemiddelaar helpt pachter en Staatsbosbeheer

Baarn – De ’mediator’ ofwel bemiddelaar gaat pachter Gijs Evers van de boerderij op landgoed Groeneveld in Baarn en Staatsbosbeheer helpen om hun conflict bij te leggen.

De bemiddelingspoging was een idee van de gemeente Baarn, omdat de pachtboer met zijn gezin op straat dreigde te belanden.

Staatsbosbeheer heeft de pachter per 1 januari de huur opgezegd, omdat hij zich volgens de dienst niet houdt aan de pachtvoorwaarden. Het probleem speelt al jaren en is meermalen voor de rechter geweest. Gedurende de bemiddelingspoging zwijgen Evers en Staatsbosbeheer over de hoogopgelopen kwestie, aldus de dienst donderdag.

De familie van Evers pacht de boerderij op het landgoed al meer dan een eeuw. In 2000 breidde Evers zijn melkveehouderij uit met een paardenpension, omdat hij niet meer kon leven van het melkvee alleen. Volgens Staatsbosbeheer veroorzaakt de paardenhouderij te veel onrust in het natuurgebied. De gemeente Baarn won een proces tegen Evers, omdat zijn paardenpension in strijd is met het bestemmingsplan. In november 2011 bepaalde de rechter dat daar een eind aan moet komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.