Home

Nieuws 359 x bekeken 9 reacties

België zet Nederland onder druk over polder

Brussel - Vlaanderen verhoogt de druk op Nederland om de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen te ontpolderen. De Vlaamse minister-president Kris Peeters vraagt de Nederlandse regering om de zogenoemde Scheldeverdragen ,,onverkort uit te voeren".

Een brief met die boodschap zal binnenkort aankomen bij de Nederlandse staatssecretaris Henk Bleker, aldus een woordvoerder van Peeters zaterdag. Over een mogelijke schadeclaim tegen Den Haag wilde de zegsman niets zeggen.

Vlaanderen dreigt 250 tot 785 miljoen euro schade te lijden als Nederland de Hedwigepolder niet onder water laat lopen. Die ontpoldering is bedoeld als milieucompensatie voor de verdieping van de Westerschelde. RTL Nieuws meldde vrijdag dat de Vlaamse overheid de schade mogelijk wil verhalen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Riny

  Milieucompensatie!! Onzin verhaal, wie trapt daar nog in. Van de aarde bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Dan gaat men in ons klein landje toch geen goede landbouwgrond onder water laten lopen! Het is gewoon problemen veroor zaken. We kregen zojuist nog een uitnodiging voor bijeenkomsten om in het buiotenland te ondernemen. Dit doordat de weredbevolking groeit, Nederland te klein is! En meer voedsel geproduceert moet worden. Je laat toch niet toe wat die idioten willen, onkruid en water maken van goede landbouwgrond! Steun Zeeland en steun Henk Bleker!

 • no-profile-image

  Willem Nellen

  Zijn die Belgen nou helemaal van de pot gerukt?
  De Hedwige polder moet gewoon blijven, niks onder laten lopen. Ik dacht dat dit verhaal nou zo'n beetje wel uit de wereld was? Waar duizenden mensen het zweet langs hun rug hebben laten lopen om dit stukje grond aan het water te ontrukken zal een of andere idioot nu de boel maar weer onder willen laten lopen als COMPENSATIE??????
  Misschien word het eens tijd voor weer wat nieuwe Belgen moppen.

 • no-profile-image

  Ab Sluis

  Laten die Belgen eerst in eigen land orde op zaken stellen voordat zij over de grenzen heen gaan kijken. Zij mogen over onze interne zaken meedenken als zij (vlaanderen) geannexeerd zijn. Nederland is Nederland en België is Dom. Het beheer over ons landgoed, erfgoed, ver- en bebouwingen is een nationale aangelegenheid. CDA laat eens wat van je horen !

 • no-profile-image

  De oplossing :de Prosperpolder ook niet ontpolderen dit is de naastliggende polder van de Hedwigepolder vlak over de Belgische grens.De Belgische schade komt er omdat deze Prosperpolder ondanks hevig verzet van Belgische boeren en inwoners wel ontpolderd moet worden.Daarom moet er nu een grote dijk komen op de grens van deze twee polders wat miljoenen euros kost .Probleem zal wel zijn de Belgische schrik voor Europa. Het redden van goede landbouwgrond moet op de eerste plaats komen.

 • no-profile-image

  Kostelijk

  Men heeft momenteel de mond vol over duurzaamheid en biologische landbouw.
  Het onder water zetten van goede landbouwgrond werkt toch averechts ?De landbouw zal hierdoor gedwongen worden steeds intensiever te worden.

 • no-profile-image

  Hoe krijg je het in de kop om beste grond weer onder water te zetten, we moeten zelfs meer teeltgronden creeren, het zou beter zijn dat we de Markerwaard die nog steeds op de plak ligt gaan droogmaken voor de teelt van gewassen . En die claim van die Belgen och laat ze maar kwamen zei Berta.

 • no-profile-image

  Renske

  Ik kan me 1953 nog herinneren, de watersnood in Zeeland. Bergen geld aan uitgegeven om dit drama nooit meer mee te maken en waar zijn die gekken nu mee bezig! Wie neemt die nog serieus, daar zit ook een snaar los! Luister alleen naar mensen die weten waar ze het over hebben! Het is gewoon een plicht om de Westerschelde uit te diepen. Waar is die compensatie toch voor nodig? Het lijkt wel dat men overvallen op winkeliers gewoon vindt!

 • no-profile-image

  Dit zou betekenen dat bij ondieper maken er weer ingepolderd zou kunnen worden.
  Zo zie je maar wat een kronkels er zo hier en daar zijn.

 • no-profile-image

  Meneer Chris Peerters kan beter maar gaan pattatekes eten en op zijn eigen grond een waterje maken, De Belgen willen de westerschelde toch dieper ,wij toch niet , bekijk het even meneer Belg. je mag blij zijn dat we toestemming geven om hem uit te diepen.
  Bleker hou de poot maar mooi stijf, en betalen nu niet en nooit niet.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.