Home

Nieuws

België: Hedwigepolder moet onder water

Den Haag – België vindt dat Nederland de Scheldeverdragen zo snel mogelijk moet uitvoeren en de Hedwigepolder onder water moet zetten.

De federale Belgische regering steunt daarover het standpunt van de Vlaamse regering, zei premier Elio di Rupo woensdag na afloop van een gesprek met premier Mark Rutte.

Di Rupo zei dat hij namens Vlaanderen bezorgdheid heeft overgebracht over de onenigheid over de Hedwigepolder. Nederland wil niet ontpolderen en zoekt naar andere manieren om de natuur te compenseren voor uitdieping van de Westerschelde.

Rutte zei dat het kabinet staat voor zijn handtekening. ”Wij komen altijd internationale afspraken na, maar wij denken dat op een andere manier te kunnen doen dan letterlijk staat opgeschreven in verdragen.”

Di Rupo verwacht dat er mogelijk volgende week een oplossing komt. Nederland heeft steeds beloofd voor eind januari te reageren op de kritiek uit Brussel. Vlaanderen dreigt mogelijk 250 tot 785 miljoen euro schade te lijden als Nederland de Hedwigepolder niet onder water zet. Rutte ontkende dat Vlaanderen claims heeft neergelegd bij Nederland.


Of registreer je om te kunnen reageren.