Home

Nieuws 598 x bekeken

Arend Jan Voortman overleden

Ruurlo - Boerenzoon uit de Achterhoek Arend Jan Voortman (1930) is afgelopen maandag overleden in zijn woonplaats Ruurlo.

Voortman was oprichter en hoofdredacteur van het wetenschappelijke landbouwtijdschrift Spil, een invloedrijk blad dat graag gelezen werd op het ministerie van ELI. Van 1971 - 1981 was hij landbouwwoordvoerder van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

Voortman was een eigenzinnige man die graag het debat zocht. Belangrijke landbouwonderwerpen belichtte hij vanuit een onverwachte invalshoek. Hij stimuleerde met zijn journalistieke werk het maatschappelijk debat.

Spil verscheen vier keer per jaar. Het afgelopen jaar verscheen het blad drie maal omdat zijn ziekte hem belemmerde de laatste editie te maken. In 2010 won hij de persprijs van de Wageningen Universiteit voor het kritische tijdschrift.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.