Home

Nieuws 1945 x bekeken

Agritech en Vormec gaan samen

Steenwijk – Vormec, importeur van mechanisatie voor landbouw, tuinbouw en openbaar groen, wordt samengevoegd met mechanisatieimporteur Agritech. Beide bedrijven zijn gevestigd in Steenwijk en vallen onder de Mechan Groep.

De reden dat de twee bedrijven worden samengevoegd is dat er bij beide bedrijven de afgelopen jaren veel is veranderd. Bij Vormec is het importschap van Argo met de merken Landini, McCormick en Valpadana weggevallen. Ook is de afdeling groentechniek door het overgaan van het Iseki-agentuur gestopt.
Wel haalden ze de importschappen van Dieci verreikers, Geringhoff/SiloForceMill, Godé Handmachines voor dorsen en monsteren van graan, een elektrische vetspuit, Hortech grondbewerking plant en oogstmachines voor groenten binnen.

Agritech heeft in 2008 het importschap, ook voor de Benelux, van Valtra trekkers van Kuiken in Emmeloord overgenomen. Vanaf dit jaar gaan zij dit merk uitsluitend verkopen in Nederland. Valtra is voor België en Luxemburg ondergebracht bij zusterbedrijf Matera in België.

Agritech mikt via dealers op verkoop aan akkerbouwers, veehouders, loonwerkers, gemeenten en de bouwindustrie. Zij verwachten in 2012 een omzet te halen van 15 tot 20 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.