Home

Nieuws 1 reactie

Aangifte tegen opslaghouder Dienst Regelingen

Amsterdam – Het Comité Dierennoodhulp heeft aangifte gedaan tegen een opslaghouder van de Dienst Regelingen.

DR heeft bij de opslaghouder een aantal verwaarloosde vogels ondergebracht, die in november in Ouderkerk aan de Amstel in beslag werden genomen door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Sandra van de Werd van het Comité Dierennoodhulp zegt in een toelichting op de aangifte dat zij een aantal dieren heeft overgenomen van de opslaghouder. Hoewel de dieren vergezeld gingen met een verklaring van een dierenarts dat ze geschikt waren voor vervoer, ging het volgens Van de Werd met veel dieren niet goed.

De dieren, die al verwaarloosd waren toen ze bij de opslaghouder kwamen, hebben volgens van de Werd zeven weken geen behandeling gehad. De dieren leden echter wel aan oogaandoeningen, kalkpoten en acute snot.

Een woordvoerder van Dienst Regelingen zegt dat de betrokken opslaghouder direct bij aankomst van de dieren een dierenarts heeft ingeschakeld en de vogels onder meer heeft behandeld tegen acute snot. ”De dieren zijn er slecht aan toe als ze bij de opslaghouder komen. Sommige dieren worden nooit meer beter, dat is helaas zo. Dat een dierenarts heeft verklaard dat ze geschikt waren voor vervoer, betekent niet dat ze allemaal kerngezond waren.”

Dienst Regelingen ziet geen reden het toezicht op de opslaghouder te verscherpen. ”Die staan onder scherp toezicht en wij hebben geen reden te veronderstellen dat de opslaghouder zich niet aan de afspraken houdt.”

Eén reactie

 • no-profile-image

  Sandra van de Werd

  Een woordvoerder van Dienst Regelingen stelt in uw krant van gisteren als reactie op onze aangifte, dat een dierenarts de kippen geschikt had verklaard voor vervoer en dat dit niet betekent dat de dieren allemaal gezond zijn.
  Hoezo niet? Mag de overheid opeens zelf wel ziektes verspreiden door zieke dieren te (laten) vervoeren en deze onwetend te plaatsen bij gezonde kippen van particulieren, waardoor deze OOK ziek worden?
  In de gezondheidsverklaring van deze anonieme dierenarts van de Dienst Regelingen staat letterlijk ingevuld: “Kippen zijn klinisch niet afwijkend, kippen zijn geschikt voor vervoer en kippen tonen geen verschijnselen van besmettelijke ziekten. Er zijn geen in het oog springende klinische afwijkingen.”
  Welke dierenarts ziet acute snot, kalkpoten, ontstoken ogen, en diarree over het hoofd? Dan hebben we het nog niet eens over bloedarmoede en dat sommige kippen vel over been waren. Het is tekenend voor het beleid van de Dienst Regelingen dat zij deze feiten onder de tafel probeert te schuiven en zij nog steeds geen enkele reden ziet om te veronderstellen dat de opslaghouder waar deze zieke dieren zeven weken lang verbleven zich niet aan haar afspraken hield om deze dieren de noodzakelijke zorg te geven.
  Sandra van de Werd
  Comité Dierennoodhulp

Of registreer je om te kunnen reageren.