Home

Nieuws 1 reactie

Zwijnen schieten in bebouwde kom

Gemeente Epe mag van het Gelders provinciebestuur nog even doorgaan met het verjagen en schieten van wilde zwijnen in de bebouwde kom.

GS hebben de toestemming verlengd tot 1 februari 2012. Door de dieren met het geweer te verjagen ’leren’ ze dat de bebouwde kom voor hen geen veilig leefgebied is, aldus de provincie.

De provincie verwacht wel dat de gemeente maatregelen treft om de beesten blijvend te weren. Dat kan bijvoorbeeld met wildroosters. Sinds 1 januari zijn er 95 meldingen gedaan door burgers over overlast en schade door zwijnen. Er zijn drie wilde zwijnen geschoten in het dorp en 23 in het buitengebied.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Herkouwer

    Dit is weer zo'n staaltje van onversneden hufterig provinciaal wanbeleid. Die zwijnen VLUCHTEN verdomme de bebouwde kom in omdat ze dag en nacht in hun veilige bossen naar het leven worden gestaan door jagers, die aan de lopende band de biggen afknallen. Met hagel! Omdat ze kogels te duur vinden! En dat weet de provincie verdomde goed. Het schieten op dieren- en zeker op inheems grofwild- binnen de bebouwde kom is op geen enkele manier met bestaande wetgeving af te dekken. De openbare orde en veiligheid wordt daar veel ernstiger door bedreigd dan door een paar doodsbange viervoetige asielzoekers! .

Of registreer je om te kunnen reageren.