Home

Nieuws

Zoektocht naar tomatenras dat zonder nachtrust kan

Wageningen - Het is Monsanto nog niet gelukt een tomatenras te ontwikkelen dat onder continu belichting doorgroeit en geen nachtrust nodig heeft.

Dat kan een meeropbrengst van 25 procent opleveren. In het blad Resource van Wageningen UR vertelt betrokken onderzoeker Aaron Velez Ramirez dat Monsanto erin geslaagd is chromosomen van wilde rassen in bestaande rassen om te zetten die het groeiproces beïnvloeden. Toch doet de plant het nog niet, omdat de chromosomen pas tot expressie komen onder bepaalde omstandigheden. Monsanto heeft dat nog niet uitontwikkeld.

Volgens Ramirez lijkt het erop dat de duur van het licht geen oorzaak is van het beschadigen van planten onder teveel licht. Hij doet bij de leerstoel plantenfysiologie en tuinbouwketens in Wageningen dan ook onderzoek naar het effect van de kleur van licht.

Of registreer je om te kunnen reageren.