Home

Nieuws

Zeeland legt landbouwverkeer aan banden

Middelburg – De provincie Zeeland overweegt in samenspraak met de agrarische sector, het waterschap en Rijkswaterstaat een aantal wegen niet langer openstellen.

Het betreft onder meer drukke wegen waar 80 kilometer de maximumsnelheid is. Elders worden voor de landbouw routes aangelegd.

De maatregelen, onderdeel van ”kwaliteitsnet landbouwverkeer Zeeland”, moeten een verkeersinfarct in de toekomst voorkomen. Het is voor het eerst dat een provincie kiest voor een integrale aanpak, aldus een woordvoerder van Cumela. “Dit is voor de sector en de burgerbevolking een grote stap voorwaarts.”

De organisaties kwalificeren wegen met meer dan 7.000 motorvoertuigen per etmaal als druk. Deze grens is gekozen omdat ze ook gebruikt wordt bij een inhaalverbod. Wegen zijn dan te druk om veilig in te halen, terwijl langzame landbouwvoertuigen juist de behoefte om in te halen oproepen.

Landbouwvoertuigen worden in de plannen ook geweerd van 60 kilometerwegen smaller dan 5,5 meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.