Home

Nieuws

ZON gaat niet in op details vertrek van directeur Van Dijck

Venlo – Veiling ZON heeft tijdens een klankbordgroepbijeenkomst met leden meegedeeld niet inhoudelijk in te willen gaan op de reden van vertrek van algemeen directeur Frans van Dijck.

Dat hebben diverse bronnen aan agd.media bevestigd. Het onderwerp stond wel op de agenda van de klankbordgroep, waarin diverse leden van de coöperatie zitting nemen, maar de toelichting is beperkt gebleven tot de mededeling, zoals die al eerder was gedaan in een brief aan de leden.
Eerder gaf bestuursvoorzitter Ton Reijnders aan antwoord te geven op individuele vragen van leden. Het is onduidelijk of hij daarin wel is ingegaan op de achterliggende reden van het vertrek van Van Dijck.

Leden die de bijeenkomst hebben bezocht, hebben aangegeven geen reden te zien om te twijfelen aan de motieven van het bestuur. Reijnders heeft al laten weten dat het vertrek van Van Dijck geen invloed heeft op de koers van ZON.

Volgens directeur Ruud Galle, van de Nationale Coöperatieve Raad voor de land- en tuinbouw, zijn er gevallen denkbaar dat het coöperatieve bestuur besluit leden buiten het bestuur niet te informeren. ”Daarbij kan worden gedacht aan privacy of zakelijk gevoelige informatie”, aldus Galle, die benadrukt niet op de hoogte te zijn van de situatie bij ZON.

In oktober zal een afscheid worden georganiseerd voor Van Dijck. Volgens diverse bronnen is er geen sprake van een conflictsituatie op bestuursniveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.