Home

Nieuws

Wolf op video vastgelegd in Ardennen

Brussel - De wolf is terug in België. Dit concluderen experts op basis van filmopnamen in de Belgische Ardennen.

Een Belgisch filmteam van het TV programma ‘Dieren in Nesten’ was op zoek naar de lynx in de zuidelijke Ardennen. Op een geschikte plek werd een cameraval neergezet en enkele dagen later weer opgehaald. In plaats van een lynx werd op de beelden echter een wolf gevonden. Het is de eerste bevestigde wolf in België sinds 110 jaar.

Al lange tijd is duidelijk dat wolven vanuit Zuid-Frankrijk en Italië zich naar het noorden en westen toe uitbreiden. Inmiddels zitten er wolven van deze populatie in Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Duitsland en de Franse Vogezen.

Ook de Duits-Poolse wolvenpopulatie breidt zich uit. De Belgische wolf komt net als de Nederlandse wolf die bij Duiven was gesignaleerd en later op de Veluwe waarschijnlijk uit het Zuiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.