Home

Nieuws 2 reacties

Witteman: voortgang Oostvaarderswold nog onduidelijk

Lelystad – Gedeputeerde Marc Witteman van Flevoland is blij met het akkoord tussen staatssecretaris Bleker en de provincies over de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Maar de onduidelijkheid over hoe lang de ontwikkeling van de verbindingszone nog gaat duren, blijft nog even.

Het Oostvaarderswold moet 1.800 hectare groot worden en een natuurlijke verbinding vormen tussen de Oostvaardersplassen en het Horsterwold. Volgens Witteman is nu 60 procent van het gebied aangekocht door de provincie. ”En we hebben overeenstemming met de grondeigenaren over nog een deel. In het regeerakkoord van dit kabinet was het Oostvaarderswold geschrapt. We zijn blij dat Bleker nu erkent dat het Oostvaarderswold een Flevolandse ontwikkelingsopgave is.”

Maar er blijft nog veel onzeker. Witteman: ”We onderzoeken welke gevolgen het akkoord heeft voor de financiering van de plannen. Een consortium van Wereld Natuur Fonds, Flevo-Landschap en Staatsbosbeheer krijgt in november een opdracht van de provincie om een plan op te stellen. Wanneer dat allemaal is afgerond hangt ook af van hoe de financiering geregeld kan worden.”

Volgens Witteman is de provincie niet van plan boeren te onteigenen in het geplande Oostvaarderswold. ”We passen het onteigeningsrecht niet toe. Dat doen we alleen in een uiterste geval als bijvoorbeeld een enkele boer de hele uitvoering blokkeert.”

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dus Witteman , zeg niet ik pas geen onteigening toe

  • no-profile-image

    dus Witteman , zeg niet ik pas geen onteigening toe

Of registreer je om te kunnen reageren.