Home

Nieuws 230 x bekeken 1 reactie

Wijers wordt voorzitter Natuurmonumenten

's Graveland - Oud-minister Hans Wijers is voorgedragen als voorzitter van Natuurmonumenten. Dat heeft een woordvoerster dinsdag namens het bestuur laten weten. De Verenigingsraad spreekt zich op 12 november uit over de voordracht.

Als Wijers (januari 1951) wordt benoemd, volgt hij oud-minister Cees Veerman op, die in april te kennen gaf geen tweede termijn als voorzitter te willen. Wijers is nu bestuursvoorzitter van verf- en chemieconcern AkzoNobel. Hij treedt volgend voorjaar af.

Hans Wijers was van 1994 tot 1998 voor D66 minister van Economische Zaken in het kabinet-Kok. Op het gebied van goede doelen heeft hij onder andere ervaring als voorzitter van het Wereld Natuur Fonds Nederland. Hij is voorzitter van het Oranje Fonds.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kijk eens aan, alweer iemand van de vriendenclub onder de pannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.