Home

Nieuws laatste update:20 jun 2014

Website Dienst Regelingen veilig bij inloggen

Den Haag – Bij de overheidssite van Dienst Regelingen (DR) is geen beveiligingsrisico.

Naar aanleiding van het hacken van de beveiligingscertificaten van internetbeveiligingsbedrijf Diginotar blijken veel websites van de overheid niet veilig. De website van Dienst Regelingen blijkt in orde.

Boeren en hobbydierhouders die op mijn.rvo.nl inloggen op hun eigen dossier doen dat in de meeste gevallen met een gebruikerscode en wachtwoord dat DR uitgeeft. De DigiD code kan ook gebruikt worden maar enkel voor ”natuurlijke personen” en geen bedrijven. Dit zijn de hobbydierhouders bijvoorbeeld.

Volgens Dienst Regelingen krijgen veehouders die inloggen op de DR-site niet het extra scherm te zien dat aangeeft dat er een beveiligingsrisico is voor de site. Dit extra scherm is onlangs toegevoegd aan websites waarbij niet zeker is of het beveiligingscertificaat in orde is. Gebruikers van de site worden dan aanbevolen om niet verder te gaan met inloggen op de site.

Vandaag (maandag) heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten dat systemen waarmee ondernemers direct of via een tussenpersoon aangifte doen, gewoon blijven functioneren ondanks het opzeggen van het vertrouwen in de certificaten van Diginotar.

Voorlopig zijn de systemen dus gewoon te gebruiken. ”Als zich onverhoopt toch vertragingen voordoen, dan zal de Belastingdienst hier coulant mee omgaan”, belooft het ministerie.

Later vandaag verschijnt een onderzoeksrapport over de hack.

Of registreer je om te kunnen reageren.