Home

Nieuws 309 x bekeken 8 reacties

Wakker Dier nomineert Liegebeesten 2011

Amsterdam - Wakker Dier heeft zondag de genomineerden voor de verkiezing Liegebeest 2011 bekendgemaakt. Het gaat onder meer om vleesverpakkingen van Albert Heijn en van de winkels van Dirk, Bas en Digros.

Ook genomineerd zijn Melkans gehoornde koeien, diervriendelijke kooieieren en valse gezondheidsclaims op visolie. Mensen kunnen tot eind september stemmen op de kandidaten. De winnaar ontvangt de Liegebeest Trofee.

In voorgaande jaren werd er ook een verkiezing gehouden om consumenten bewust te maken wat ze eten. Volgens Wakker Dier zijn er veel misleidende reclames op televisie. Zo 'won' 2 jaar geleden een reclame met Rob Geus over kalfsvlees.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vonk

  Tja, ik had het onderzoek van Stapel genomineerd maar werd helaas niet serieus genomen....

 • no-profile-image

  Wakker dier en de idiote reclame van sommige vleesaanbieders zijn de oorzaak van verkeerd imago. Zij zijn er voor zich zelf over de ruggen van de vleesproducent!
  Voor de sector is van belang dat het eerlijk is wat men zegt en doet.
  Met al die schijnverhalen snij je in je iegen vlees! Waarom moet alles zo negatief benaderd worden? Daar is niemand mee gedient, het dier de producent niet en de consument niet! Het mag niet zo zijn dat alles naar de bliksum gewerkt wordt via de media! Dit verdient de hardwerkende boerenstand niet!
  Ik wens de nieuwe groep veel succes toe om dit de goede kant in te buigen! Eerlijk duurt het langs!!!

 • no-profile-image

  Wakker dier moet zelf genomineerd worden als grootste liegebeest. In de natuur eten dieren elkaar op ,als nu een mens een dier eet ben je een crimeneel, en als een boer een dier voerd en slachtrijp maakt voor de mensen die een stuk vlees wil eten , worden deze mensen als crimeneel bestempeld , daar zij ,de boeren ,het dier optimaal verzorgen om het dier zo goed mogelijk te laten groeien ook als crimeneel worden behandeld door een kleine groep als wakker dier.

  De in europa gehouden en geslachte dieren worden op een zeer gezonde manier gehouden ,zodat we een goed stuk vlees kunnen consumeren , in de rest van de wereld word met hormonen vlees geproduceerd en zelfs door bv AH in de winkels verkocht , hier moet wakker dier zijn pijlen op richten , maar daar hebben ze geen vat op ,

 • no-profile-image

  Mijn moeder zei vroeger "De ene kraai noemt de andere kraai zwartkont".

 • no-profile-image

  Best heel zielig van het agd, dat ze dit soort onzin in de krant zetten, ze lijken bij het agd wel aanhangers/ supporters/sponsoren van wakker dier. Over de negatieve kanten van wakker dier hoor je het agd niet !

 • no-profile-image

  Lees nou voor de aardigheid de reactie´s op de niet agro-nieuws site´s die over dit onderwerp gaan.
  Zo naief en goedgelovig zijn burgers niet !
  Na het vlees-onderzoek van die hufterige nep-wetenschapper Vonk heeft de gemiddeld goed geinformeerde burger redelijk door wat voor club die wakkere dieren nou werkelijk zijn. Vonk, Thieme, vd Wouw, vd Graaf, daar geef je als dierenvriend niet snel je stem meer aan weg.

 • no-profile-image

  Frank van de olde es

  Wakker dier is de winnaar, jullie zijn de grootste liegbeesten van ons land

 • no-profile-image

  vermeer

  gelukkig geeft wakker dier altijd wel een heel realistisch beeld van de veehouderij...NOT

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.