Home

Nieuws 261 x bekeken

Vion bouwt trainingsfaciliteit bij slachterij

Broxburn - Vion Food Group, de Britse tak van Vion, gaat een training- en opleidingencentrum oprichten bij haar varkensslachterij Hall’s in het Schotse Broxburn.

Vion schept daarmee tot 250 nieuwe banen terwijl nog eens 1.000 bestaande banen bij de grootste varkensslachterij in Schotland veilig worden gesteld.

Vion, dat spreekt van een investering van meerdere miljoenen in het Centre of Excellence, ontvangt voor het project een subsidie van 2,24 miljoen euro uit het ontwikkelingsfonds voor Schotland. De plannen zijn gericht op verbetering van de processen in het bedrijf, versterking van de vaardigheden en de ontwikkeling van een ‘lean’ cultuur.

"Vion ziet in dat verhoging van de vaardigheden op alle niveaus binnen haar activiteiten een sleutelrol speelt voor het succes op lange termijn van het bedrijf", aldus de verklaring. Vion heeft eerder een proef genomen met een Lean Leadership Academy bij een vestiging in Zuid-Engeland en daarmee goede resultaten bereikt.

Algemeen directeur Ton Christiaanse van Vion UK: "Mensen staan centraal in ons bedrijf en deze aankondiging onderstreept onze toewijding om de vaardigheden verder te ontwikkelen. Partnerships vormen de basis voor zakelijk succes en we stellen de steun en expertise van Scottish Enterprise and Skills Development Scotland dan ook erg op prijs." De Schotse regeringsleider Alex Salmond noemt het veilig stellen van 1250 banen fantastisch nieuws. "Dit is een enorme stem van vertrouwen in de Schotse werknemers en Schotland’s economische toekomst."

Of registreer je om te kunnen reageren.