Home

Nieuws

Verkoop grasvlees kan vraag niet aan

Den Ham – De vraag naar Pure Graze rundvlees is groter dan het aanbod. Dit zegt Edo Bloemendal die het concept vijf jaar geleden in Nederland introduceerde.

Binnen het Pure Graze systeem eten de dieren uitsluitend grassen, klavers en kruiden, grazen jaarrond buiten en zijn volledig antibioticavrij. Vanaf april van dit jaar ligt het Pure Graze vlees bij alle Boni supermarkten in Nederland. Ook wordt het vlees verkocht via de eigen website van Pure Graze. ”We kunnen de vraag amper aan, dus we zijn op zoek naar meer boeren of grondeigenaren die vleesvee voor ons willen weiden”, zegt Bloemendal.

In Nederland zijn dertien bedrijven met totaal vierhonderd dieren die het rundvlees volgens dit concept leveren. Per week worden er ongeveer twee tot vier dieren geslacht. De vleesveehouders van Pure Graze wonen verdeeld door het land en zijn gevarieerd biologisch en gangbaar. Biologisch vleesveehouder Jan Grotemarsink in Stegeren vond de stap naar Pure Graze een logische volgende stap. ”De dieren liepen al veel buiten, zijn daarom nauwelijks ziek en hebben weinig antibiotica nodig”.

Bloemendal: ”we horen positieve geluiden van consumenten. Het concept is goed te verkopen omdat het een simpel en puur concept is. Ook is de smaak beter. We hopen snel nieuwe bedrijven te laten werken met het concept zodat we de aan de stijgende vraag naar het vlees kunnen voldoen”.

Of registreer je om te kunnen reageren.