Home

Nieuws 279 x bekeken

Verdachte zedenzaak Ens mag niet naar huis

Lelystad - De 50-jarige eigenaar van kinderdagopvang Onze Boerderij uit Ens, die wordt verdacht van ontucht en misbruik van vier jonge meisjes, blijft vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 1 december. Dat heeft de rechtbank in Lelystad dinsdag bepaald.

De advocaat van Jan R. verzocht de rechtbank om de voorlopige hechtenis te schorsen, zodat hij thuis de financiële problemen rond de kinderopvang op kan lossen en zijn vrouw kan steunen. De rechtbank vond dit niet maatschappelijk verantwoord.

De Ensenaar werd vorig jaar december opgepakt, nadat de ouders van meerdere meisjes die op het agrarische kinderdagverblijf zaten aangifte deden. Zelf ontkent hij alle aantijgingen.

De rechtbank wil op 1 december de rechtszaak inhoudelijk behandelen en bekritiseerde de trage werkwijze van de politie. Die leverde niet-werkende opnames van verhoren aan de advocaat en het Openbaar Ministerie (OM). Toen gevraagd werd om goede opnames, bleek dit niet mogelijk omdat de contactpersoon op vakantie was.

Of registreer je om te kunnen reageren.