Home

Nieuws 242 x bekeken 2 reacties

'Veilplan wekt nu al veel interesse glasbedrijven'

Utrecht – De plannen voor een vrijwillige verkoopveiling van negen glasbedrijven eind deze maand wekt zoveel belangstelling dat het instrument lijkt te werken. Dat zegt Dick Oosthoek, directeur akker- en tuinbouw bij de Rabobank. Bij onderhandse verkoop krijgen bedrijven te weinig belangstelling, zeker nu de markt ’te dun is’.

De negen bedrijven – voornamelijk glasgroentebedrijven – zijn allen klant van de Rabobank, maar zijn niet gedwongen, stelt Oosthoek. ”Er is met deze bedrijven gesproken en de optie is neergelegd.” Er is voor de glasgroentebedrijven wel enige haast geboden. Ook daarom is het instrument van veiling interessant, zegt Oosthoek. Deze bedrijven moeten snel de kassen weer vol hebben voor de teelt volgend jaar.”

Het gaat om bedrijven in de regio’s Oostland, Westland, Koekoekspolder en Noord-Limburg.
Oosthoek zegt dat een executieveiling geen sprake is. Er is gekozen voor een veilmethode om nieuw publiek te zoeken. ”Vaak trekt een verkoop regionaal publiek. Dit moet landelijke belangstelling wekken.”

Inhoudelijk wil Oosthoek niet ingaan op de situatie op deze bedrijven. Ehec speelt een rol, maar de bedrijven zaten al langer in de problemen. ”Dit is de druppel voor deze bedrijven.”
Oosthoek schat het aantal bedrijven dat te koop staat op enkele tientallen. Het aantal bedrijven dat failliet gaat in de Ehec-cisis zal beperkt blijven, verwacht hij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  p luijendijk

  als dick oosthoek contact opneemt met fred v heijningen en vraagt naar mijn brief die daar ligt weet hij direct wat er echt afspeelt binnen zijn organisatie.
  dit zijn praatjes voor de bhune.

 • no-profile-image

  bovenstaand een verhaal wat aan alle kantan rammelt
  de Rabo lijkt in paniek en handelt ook als zodanig terwijl de tuinder juist baat heeft bij stabiliteit en steun van zijn bank
  ook als een tuinder echt niet verder kan moet hij zich geholpen voelen bij het beeindigen van zijn bedrijf
  er is toch een relatie ??????????
  een machtig bedrijf als de Rabo mag nooit in paniek raken
  zowel dan horen de mensen in de top daar niet thuis
  ps ik ben geen speler in deze malaise maar volg het met belangstelling

Of registreer je om te kunnen reageren.