Home

Nieuws

'Veiling glasbedrijf per opbod met openingsbedrag'

Utrecht – Bij de veiling van negen glasbedrijven wordt komende week een openingsbedrag bepaald. Die wordt algemeen zichtbaar op de online verkoopwebpagina van vastgoedbemiddelaar DTZ Zadelhoff, stelt directeur Jacques Boeve. ”Dat is niet de prijs waarvoor een object gegund zal worden, maar het is een beginbedrag waarboven in vaste stappen wordt opgeboden.”

In tegenstelling tot een executieveiling wordt bij deze veiling niet afgeslagen. ”Het is uitsluitend per opbod. De ontwikkeling van de prijzen is bij de opening van de veiling ook te volgen.” Op 28 september start de veiling van de negen locaties. Een dag later sluit elk half uur een kavel. Daarmee kan ruim een dag geboden worden door potentiële kopers.

Kopers betalen straks een opslag van 1,5 procent bovenop de aankoopprijs. Dat is een bijdrage in de kosten van de verkoper. Het nieuwe verkoopmodel voor onroerend goed is daarmee niet persé goedkoper dan de traditionele transactiewijze via makelaars, denkt Boeve.

Hoewel er failliete bedrijven bij zijn, is dit een vrijwillige veiling, waarmee hij een juridisch verschil aanhaalt. ”Bij executieveilingen is er sprake van afslag. Ook heeft een executieveiling een zuiverende werking op beslagen en schulden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.