Home

Nieuws

Veel toeschouwers langs route koets

Den Haag - De politie Haaglanden spreekt dinsdagmiddag van een ,,gezellige drukte" in het centrum van Den Haag. Hoewel lastig is te zeggen hoeveel mensen er nu al exact langs de route staan, vermoedt de zegsvrouw dat er als de Gouden Koets gaat rijden 40.000 mensen proberen een glimp van koningin Beatrix op te vangen. Dat zijn er evenveel als vorig jaar.

Het aantal agenten op straat is ook hetzelfde als vorig jaar, aldus de woordvoerster. De politie is heel zichtbaar aanwezig langs de route en spreekt mensen die zich raar gedragen ook direct aan.

Langs de route zijn behalve een zee aan oranje parafernalia ook diverse spandoeken met protestleuzen te zien. Zo maken mensen hun onvrede kenbaar over de cultuurbezuinigingen, het gebrek aan homolessen op middelbare scholen, vermeende geldverkwisting van het koningshuis en het vermeende foute verleden van de familie Zorreguieta.

Het valt veel toeschouwers op dat er betonnen bloembakken op de stoepen zijn neergezet. Een oudere dame weet waarom: ,,Dat is veilig, zo kan er in elk geval geen auto het publiek inrijden.''

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.