Home

Nieuws 1180 x bekeken

Veel supermarktworsten zijn te zuur of te zout

Amsterdam – Na de nationale haringtest en de jaarlijkse oliebollentest is er nu ook een supermarktworsttest. De meeste worsten bleken te zuur of te zout.

Alle in de supermarkt verkrijgbare droge worsten zijn onlangs geproefd en beoordeeld. Dit is een initiatief van het eerste Nederlandse handboek voor de amateur worstmaker genaam ’Over worst’. De uitkomsten van de worstentest worden in dit boek opgenomen als bijlage.

Een aanzienlijk deel van de 170 geteste worsten moest het doen met slechts één ster van de jury. De jury bestond uit slagers, professionele worstmakers en culinair journalisten. Volgens hen waren veel worsten te zuur of te zout.

Geen enkele supermarktworst haalde het maximum van vijf sterren. De drie beste worsten waren de Camofrio Authentieke fuet, verkrijgbaar bij Hoogvliet, de Casademont Salchichon Montana, verkrijgbaar bij Dirk van den Broek en de Casademont Fuet extra, verkrijgbaar bij Super de Boer.

De drie slechtste worsten volgens de jury waren de Queensfood bierworstjes, verkrijgbaar bij de Aldi, de Hoy rundercervelaat, verkrijgbaar bij de Jumbo en de Euroshopper Salami 4-pack, verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Het boek ’Over worst’ met de worstengids verschijnt 24 september bij Uitgeverij Carrera.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.