Home

Nieuws 801 x bekeken

VanDrie stopt productie kalvermelk in Uddel

Apeldoorn – De VanDrie Group staakt per begin 2012 de productie van kalvermelk in Uddel. Daarbij zullen naar verwachting 50 arbeidsplaatsen vervallen.

Voor ongeveer de helft van de betrokken personeelsleden is ander werk beschikbaar binnen het de groep, de andere werknemers moeten werk vinden buiten het bedrijf.

Het stopzetten van de kalvermelk(poeder)productie vindt plaats in het kader van een efficiencyslag die volgt op de overname van Alpuro. ”Bij de vestigingen in Mijdrecht (Tentego), Staverden (Navobi) en Sittard (Schils) is genoeg productiecapaciteit voorhanden,” zegt directeur Henny Swinkels. Het stopzetten van de kalvermelkproductie in Uddel beperkt volgens hem het aantal transportbewegingen.

Na het ontmantelen van de poederfabriek blijft in Uddel nog werk voor 31 mensen. Die houden zich onder meer bezig met de productie van mengvoer en muesli voor vleeskalveren. Eerder is de staladministratie van Alpuro al naar Mijdrecht verhuisd. VanDrie overlegt met de vakbonden over een sociaal plan voor de betrokken Alpuro-medewerkers.

Voor de productie van Peters Farm kalfsvlees en voor de contracten met kalverhouders heeft de jongste (voorgenomen) herschikking geen gevolgen, benadrukt Swinkels. Hij verwacht op zijn vroegst medio 2012 meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het Peters Farm-project. ”Het kost nog de nodige tijd om dat helemaal te kunnen doorgronden,” stelt hij. Het sluiten van de fabriek in Uddel heeft volgens hem niets te maken met opkomende concurrentie of verandering van de markt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.