Home

Nieuws 2 reacties

’Van Doorn moet in nieuwe stuurgroep’

Den Bosch – Veel betrokkenen in de veehouderijsector zien graag dat Daan van Doorn in een te vormen stuurgroep of raad van toezicht zitting neemt.In het eindrapport stelt de commissie-Van Doorn voor om een onafhankelijke regievoerder, in de vorm van bijvoorbeeld een stuurgroep of een raad van toezicht in te stellen die zorgt voor de realisatie van de in het Verbond van Den Bosch gemaakte afspraken. Brabants gedeputeerde Yves de Boer meldt dat de provincie voorlopig nadrukkelijk het voortouw wil nemen in de regie om de conclusies van het rapport uit te voeren.

Directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel meldt onomwonden dat hij vindt dat Van Doorn zelf zitting zou moeten nemen in zo’n regiegroep. ”Wij als CBL staan zondermeer positief tegenover de doelstellingen in het rapport, maar wij zijn niet de politieagent van de sector.”

Ook Annechien ten Have van LTO varkenshouderij vindt dat Van Doorn deel uitmaakt van de te vormen stuurgroep. Ze wijst er op dat in de hele discussie ook het rapport Alders over de megastallendiscussie een rol speelt.

Topman Henny Swinkels van de VanDrie Group ziet Van Doorn nog wel een actieve rol spelen in het vervolgtraject.

Commissievoorzitter Daan van Doorn was maandag niet bereikbaar.

28 ondertekenaars
De verklaring van Den Bosch is ondertekend door Jumbo supermarkten, Albert Heijn, Plus supermarkten, C1000, MCD Supermarkten, Sligro Food Group, Coop Supermarkten, Spar, Vomar, Deen Supermarkten, Dekamarkt, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Poiesz supermarkten, Boni-markten, Vion Food Group, VanDrie Grooup, Plukon Royale, Nutreco, Agrifirm, De Heus Voeders, LTO-Nederland, ZLTO, NVV, Brabants Landschap en provincie Noord-Brabant.
Belangrijke niet-ondertekenaars zijn de Dierenbescherming, Natuur en Milieu en andere NGO’s. Belangrijke motivatie van deze instellingen om niet te tekenen ligt in het ontbreken van beperking van de schaalgrootte van de veehouderij.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Met het ondertekenen van dit rapport, tekenen de retailers daarmee ook dat zij geen goedkoop, duurzaam geproduceerd vlees uit andere landen importeren anders dan als aanvulling op de Nederlandse productie als die de vraag niet bij kan houden? Zien zij hiermee ECHT af van zo goedkoop mogelijk inkopen waar ook ter wereld? Zo niet dan is het hele plan een wassen neus en zal de import uit derde landen blijven bestaan onder duurzaamheids certificering geheel in lijn met boven genoemd rapport.,

  • no-profile-image

    betrokkenen in de veehouderrij willen van Doorn in de stuurgroep.
    MOET ZIJN DE MULTINATIONALS . Met de vos in schaapskleren
    Z.L.T.O. aan het roer.

Of registreer je om te kunnen reageren.