Home

Nieuws

Van Ardenne wijst op risico nieuwe incidenten als Ehec

Zoetermeer – De onveiligheid die consumenten ervaren na de Ehec-crisis kan tot nieuwe incidenten leiden. Volgens Agnes van Ardenne, voorzitter van het Productschap Tuinbouw zal grotere zorg bij consumenten leiden tot hogere eisen aan voedselveiligheid, meer controles, meer vondsten, maar daardoor ook tot meer incidenten.

Van Ardenne zei dat donderdag op het symposium ’Wie goed zaait, zal goed oogsten’ van de Rabobank, Seed Valley en BDO. Ze pleit voor structurele sectorbrede risicobeoordeling en risicomanagement om te zorgen dat de sector een nieuwe voedselveiligheidscrisis voor is.

Van Ardenne pleitte verder voor een betere afstemming van de innovatie-agenda’s van de sector uitgangsmaterialen en de rest van de tuinbouwketen. Het PT kan hierin volgens haar een coördinerende rol spelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.