Home

Nieuws 703 x bekeken

Valtra verwacht forse afzetgroei in Nederland

Steenwijk – Nederlandse boeren kopen dit jaar zo’n tweehonderd Valtra’s, 50 procent meer dan een jaar geleden. Dat zegt directeur Gerard Zweers van importeur Agritech in Steenwijk.

Zweers denkt dat met een imago-impuls het merk nog verder kan groeien op de Nederlandse markt. Agritech verwacht ook veel van samenwerking met Vormec.

Volgens Zweers is de kwaliteit van het Finse merk nog relatief onbekend. ”De Valtra is misschien wat minder geavanceerd als een Fendt, maar per saldo doen we qua kwaliteit voor geen enkel merk onder. In de markt voor trekkers van 80 tot 230 pk en zelfs daarboven moet Valtra een betere positie verwerven.”

Agritech hoopt te profiteren van een nauwe samenwerking met Vormec BV, eveneens gevestigd in Steenwijk en eveneens onder leiding van Zweers. Vormec verloor de importeurschappen van Landini en McCormick aan oud-John Deere-importeur Louis Nagel in Nijmegen. Tevens is besloten de kniktrekkers van Holder onder te brengen bij Gebroeders De Vor in Achterveld.

Vormec raakt ook de distributie van de compacttrekkers en maaiers van het Japanse Iseki kwijt aan Van der Haeghe BV, waarbij het betrokken Vormec-personeel overigens grotendeel mee gaat. Iseki wil met meer grootschalige gebieden per distributeur. Van der Haeghe distribueert al voor een groot gedeelte van Europa de onderdelen van Iseki.

Vormec richt zich in de nieuwe situatie op verreikers en werktuigen voor bijvoorbeeld grondbewerking en zaaiers. Hoewel de verkopen in de bouw en industrie moeizaam verlopen, ziet Zweers ruimte voor groei in de landbouw met het merk Dieci.

Vanwege het belang van continuïteit tegenover agenturen en klanten wel naar buiten toe als gescheiden merken opereren, aldus Zweers. ”Beide bedrijven zijn onderdeel van de Mechan Groep en zijn dus gewend intensief samen te werken en toch elkaars positie te respecteren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.