Home

Nieuws 371 x bekeken

VWA dubt over de n voor de naam

Utrecht – De Voedsel en Waren Autoriteit dubt over de vraag of de n voor de naam moet blijven staan. De VWA heeft zich na de samenvoeging met de Plantenziektenkundige Dienst en de Algemene Inspectiedienst als nVWA gepresenteerd, waarbij de n stond voor ’nieuwe’.

Staatssecretaris Henk Bleker heeft gezegd dat hij wel voelt voor de handhaving van de n, waarbij die staat voor ’Nationale’ of ’Nederlandse’. Het besluit daarover is echter nog niet genomen.

De VWA heeft wel besluiten genomen over de nieuwe organisatie. Er worden drie nieuwe directies ingesteld met de namen Veterinair en Import, Landbouw en Natuur en Consument en Veiligheid. De directies worden geleid door nieuwe directeuren Roel Stevens, Harmen Harmsma en Henk de Groot. De Inlichtingen en Opsporingsdienst (de opsporingstak van de voormalige AID) staat onder leiding van Niels Obbink.

De nieuwe organisatie is gevestigd in Utrecht, met vestigingen in Zwolle, Wageningen, Zwijndrecht en Eindhoven en steunpunten in de regio’s. De reorganisatie zal ongeveer 200 banen kosten, die vooral worden geschrapt in de ondersteunende diensten (overhead). Bij de VWA blijven 2100 mensen werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.