Home

Nieuws 1 reactie

VSV vecht verbod rituele slacht aan

De Hoef – De Hoef – De Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven (VSV) wil naar de rechter stappen als de Eerste Kamer akkoord gaat met het verbod op ritueel slachten dat deze zomer in de Tweede Kamer werd aangenomen. Dit meldt Frans Wouters, zelf ritueel slachter in De Hoef en lid van de VSV.

De VSV is een organisatie waarbij vooral kleine en middelgrote slachterijen en vleesverwerkers zijn aangesloten. De VSV is als lid zelf weer aangesloten bij de COV.

Volgens Wouters gaat het om zeker 20 bedrijven die ritueel runderen en schapen slachten. Zelf slacht hij zo’n 300 runderen en 600 schapen op de rituele manier per week.

Er dreigen er grote omzetverliezen en ontslagen bij de rituele slachtbedrijven. Bovendien valt er volgens Wouters een belangrijk afzetkanaal voor oude schapen weg, als het slachtverbod wordt doorgevoerd. Wouters is teleurgesteld dat de COV en ook het PVV tot nu toe nauwelijks op het dreigende verbod hebben gereageerd. De VSV lobbyt nu actief onder de leden van de Eerste Kamer om te voorkomen dat de wet wordt aangenomen. Lukt dat niet dan wil de organisatie de wet aanvechten bij de rechter met een beroep op de godsdienstvrijheid die is vastgelegd in het Europese recht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Stelling: De mensen van Wakker Dier, de Partij voor de Dieren en hun vegetarische en veganistische sympathisanten blijken vergelijkbaar met verongelijkte kinderen te zijn. Bewijs: ze zeuren door en willen met onzinnig, door niemand gevraagd en met onze dure belasting centen betaald onderzoek alsnog HUN gelijk bewijzen. Dergelijk bewijs is al bij voorbaat verdacht, laat het dus maar.

Of registreer je om te kunnen reageren.