Home

Nieuws 1 reactie

VN: record aan investeringen groene energie

New York – De wereldwijde investeringen in groene energie zijn afgelopen jaar opgelopen tot een recordhoogte van 243 miljard dollar (178 miljard euro).

Dat hebben de Verenigde Naties woensdag bekendgemaakt.

De meeste investeringen vinden plaats in de 20 grootste economieën ter wereld. Veel landen worstelen echter met de razendsnelle groei van de financiering om klimaatverandering tegen te gaan. Volgens het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) gaat het om een van de snelstgroeiende industrieën. ANP

Eén reactie

  • no-profile-image

    Waarom denken we steeds dat we de klimaatsverandering kunnen tegen gaan liefst kunnen teniet doen? Het is algemeen bekend, dat de toendra (door dooi) en het ontgonnen oerwoud (vertering organisch materiaal) een onvoorstelbare hoeveelheid CO2 uitstoten en dat we die processen niet meer kunnen stoppen en zeker niet door de verbouw van palmpitten op de ontgonnen oerwoudbodem. Alle organische materalen die we omzetten in energie, betekent een versnelde >afbraak<. Dus meer CO2 uitstoot dan nieuw te vormen org. materiaal kan opnemen in zo'n korte periode. We weten ook dat er in de geschiedenis enorme klimaat veranderingen zijn geweest zonder toedoen van de mens (voor zover bekend) Kennelijk is dit proces een onderdeel van he leven. Een leven dat niet maakbaar is, okal denken de mensen van wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.