Home

Nieuws 431 x bekeken

Uittocht Coforta dreigt door opzegging T-leden

Barendrecht – Een grote groep glasgroentetelers heeft zich uitgeschreven als lid bij Coforta en dreigt daarmee het lidmaatschap op te zeggen. Dat laat Coforta weten.

Het gaat om 8 procent van de leden met een gezamenlijke omzet van 216 miljoen euro, meldt de afzetorganisatie in een persbericht. Een toelichting wil Coforta pas maandag geven in een persconferentie.

Wel stelt de coöperatie dat voldoende aanbod blijft bestaan voor belevering van het handelshuis. Maandag willen bestuur en directie verdere duidelijkheid geven over mogelijke gevolgen voor de organisatie. Bij uittreding van zo’n grote groep leden zal de afzetorganisatie mogelijk moeten snijden in de organisatie.

Of het zover komt is de vraag. Paprika NL geeft desgevraagd aan dat er nog altijd een verschil van inzicht is met het bestuur over de toekomst van het T-model, maar de intentie is om lid te blijven, stelde voorzitter Frank Hendriks. De uitschrijving is pas definitief op 1 januari. Tot dan is er tijd om tot een compromis te komen.

De telersverenigingen Prominent, Paprika NL en komkommer- en auberginetelers willen meer vrijheid in hun afzetbeleid. Coforta en Greenery handelshuis willen daar niet op ingaan.

Het is niet duidelijk wat de relatie is van de stap van de telers met nieuwe bundelingsplannen. Volgende week presenteert stichting Stap de plannen voor verbetering van de afzetstructuur. Hendriks gaf aan sterk voor bundeling te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.