Home

Nieuws 274 x bekeken

Uitstel uitspraak komkommerzaak Coforta

Den Haag – Het Haagse gerechtshof heeft een tussenarrest opgeschort in een slepende rechtszaak van (oud) telers tegen coöperatie Coforta over de komkommerstrategie van 1997.

Het gerechtshof zou dinsdag een deskundige aanwijzen om het afzetbeleid van coöperatie The Greenery (nu Coforta) van dat jaar te beoordelen. Het is onduidelijk wat nu de reden is van de vertraging. Het tussenarrest is met zeker een maand vertraagd.

Een groep van ongeveer honderd (oud)komkommertelers wilde dat het Landbouweconomisch instituut LEI onderzoek zou doen naar een mislukt afzetexperiment uit 1997. Coforta heeft dit afgewezen. De tegenkandidaten die Coforta voorstelden, werden door de telers afgewezen.
De rechter wil onder meer van deskundigen weten hoe realistisch het was dat Coforta in 1997 verwachtte vaste relaties te kunnen opbouwen voor de komkommerafzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.