Home

Nieuws 362 x bekeken

Tuinbouw verhaalt kosten Chemie-Pack niet

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw gaat kosten voor onderzoek naar de schade bij de brand van Chemie-Pack in Moerdijk niet verhalen op het bedrijf.

Daarmee sluit het schap niet aan bij overheidsinstellingen die miljoenen in rekening willen brengen bij het bedrijf. De verhalende partijen trekken daarbij samen op. In totaal werd voor ruim 20.000 euro vrijgemaakt voor onderzoek naar vervuiling van gewassen. Kosten van inzet van personeel is hierin niet meegerekend. Er werd wekenlang een crisisteam ingericht.

Vrijdag heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie bekendgemaakt dat de gemeente Moerdijk en het waterschap Brabantse Delta samen 8,75 miljoen euro krijgen als bijdrage aan de kosten als gevolg van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

De totale kosten van de brand worden momenteel geraamd op 71 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.