Home

Nieuws

Trekker Floriade benoemd tot Officier van Oranje

Den Haag - De Limburgse gouverneur Léon Frissen is dinsdag benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

Volgens minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) heeft hij dat vooral te danken aan zijn verdiensten voor de Nederlandse tuinbouw.De inspanningen van Frissen leidden ertoe dat Venlo volgend jaar de Floriade mag organiseren “Dankzij Frissen kan de Nederlandse tuinbouw aan de rest van de wereld laten zien wat het in huis heeft”, aldus Verhagen. “Daarmee heeft hij een echte bijdrage geleverd aan de Nederlandse economie.”

Ook roemt de minister Frissens bijdrage aan de economische kracht van Zuidoost-Nederland in het algemeen. Verhagen: “Zijn vermogen om mensen bij elkaar te brengen heeft de regio geen windeieren gelegd. De Limburgse economie profiteert mede dankzij hem van een sterke samenwerking met Noord-Brabant en de aangrenzende provincies in België en Duitsland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.