Home

Nieuws 200 x bekeken 1 reactie

Trage afzet Duitsland zorgt voor kwaliteitsproblemen

Den Haag – De trage afzet van groenten op de Duitse markt zorgt voor de nodige kwaliteitsproblemen bij tomaat en komkommer.

Dat meldt het Kwaliteits Controlebureau (KCB). Volgens de controle-instantie wil de afzet van Nederlandse groenten in Duitsland nog niet vlotten. ”Normaal gesproken loopt de afzet via de grootwinkelbedrijven nog wel door als die op de groothandelsmarkten afremt, maar zelfs in de dc’s van de grootwinkelbedrijven was het behoorlijk rustig.”

De trage afzet heeft volgens het KCB tot gevolg dat veel tomaten te rijp worden afgeleverd. Ook de kwaliteit van komkommer wordt door de kwaliteitsinspectiedienst slecht genoemd. Volgens kwaliteitscontroleur Fred Jacobs heeft dat te maken met de tijd dat het product in de keten blijft hangen. ”Het traject teler–supermarkt duurde te lang, waardoor de vruchten opwarmden en uiteindelijk met uitdrogingsverschijnselen in de winkels lagen.”

Volgens Jacobs staat de deur voor de Spaanse concurrentie op deze manier wagenwijd open. ”Op de distributiecentra was al volop Spaanse komkommer aanwezig.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bij komkommer zullen het waarschijnlijk in hoofdzaak de vruchten van de oudere teelten zijn geweest die begin september zijn geruimd die dus nu niet meer in de markt zijn.
    Nu oogsten we weer van de jongere teelten.
    Maar ja er is altijd wel weer iets te verzinnen om de nederlandse komkommer de grond in te boren en iedereen weer bang te maken voor de spaanse komkommers.

Of registreer je om te kunnen reageren.