Home

Nieuws

Tönnies meldt interesse voor overname Allgäu Fleisch

Kempten – Tönnies is in de markt voor overname van het in uitstel van betaling verkerende slachterijbedrijf Allgäu Fleisch in het Beierse Kempten. Dat blijkt volgens varkenshoudersorganisatie ISN uit gegevens van de kartelbewaker, het Bundeskartellamt.

Tönnies is één van de belangstellenden. Ook de Müller Gruppe heeft interesse. Allgäu Fleisch is een kleinere regionale speler met voor de surséance-aanvraag een slachtvolume van 3.500 varkens en 800 runderen per week.

De ISN ziet de overname-poging van Tönnies met gemengde gevoelens. De toenemende concentratie van de slachterijbedrijvigheid bij een kleine handvol concerns is volgens de bond geen goede zaak voor de boeren. Anderzijds erkent de ISN dat grote internationaal opererende bedrijven voor de varkenssector als geheel ook een positieve zijde hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.