Home

Nieuws 230 x bekeken

Tönnies mede-investeerder in Russische varkensintegratie

Rheda-Wiedenbrück - Het Duitse vleesconcern Tönnies investeert in de bouw van tien nieuwe varkensbedrijven in Rusland.

Tönnies neemt dit initiatief in samenwerking met de Russische maatschappij Agroimport. Deze maatschappij werkt in totaal met diverse andere partners aan de bouw van 20 tot 25 bedrijven. De projecten staan op stapel in de regio Voronezj. Daarbij is sprake van een integrale aanpak, dat wil zeggen dat ook slachterijen en mengvoerfabrieken worden gebouwd.

De investeringen worden geraamd op bij elkaar ruim 140 miljoen euro. De Russische overheid is groot voorstander van dit soort projecten, die moeten leiden tot een grotere zelfsvoorzieningsgraad met varkensvlees. Agroimport mikt met de investeringen op een jaarlijkse productie van ruim 62.000 ton.

Tönnies heeft ruim de tijd genomen voor het besluit omtrent zijn aandeel in het project. Al 2,5 jaar geleden bracht topman Clemens Tönnies een oriënterend bezoek aan de regio. In Belgorod, naburige provincie van Voronezj, stapte Tönnies bovendien in 2008 in de bouw van een slachterij.

Of registreer je om te kunnen reageren.