Home

Nieuws 183 x bekeken

Thanet Earth maakt eerste winst

Kent – Het kassencomplex Thanet Earth, waar een aantal Nederlandse telers van komkommers, tomaten en paprika’s samenwerkt met het Britse distributiebedrijf Fresca, heeft in het boekjaar tot eind maart voor het eerst winst geboekt.

Die winst kwam uit rond de 1,1 miljoen euro terwijl een jaar geleden nog bijna vijf miljoen verlies werd geleden. De omzet nam in het boekjaar met bijna 20 procent toe tot 73 miljoen euro.

Dat heeft het moederbedrijf Fresca Group laten weten. Volgens bestuursvoorzitter Christopher Mack ‘is het opmerkelijk hoe snel we winst maken nadat de eerste kassen pas drie jaar geleden zijn verrezen.’ Volgens het jaarverslag is de omslag vooral te danken aan verdere efficientieverbeteringen en aan de benoeming van een nieuwe directeur in het voorjaar van 2010.

Fresca meldt verder dat na de bouw van de eerste drie kassen een verdere uitbreiding van het complex is uitgesteld. ‘’2012 is nu de vroegste mogelijkheid om met de volgende glasfase te beginnen.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.