Home

Nieuws

Telersprijs komkommer zakt tot september 15 procent

Zoetermeer - Tot eind augustus lag de gemiddelde komkommerprijs voor Nederlandse telers 15 procent onder het gemiddelde van de periode 2007 tot en met 2010.

Dat stelt het Productschap Tuinbouw in een marktonderzoek, waarin het ook concludeert dat de Duitse consumptie weer op een normaal peil is beland. Belangrijkste reden voor de daling van de telersprijs is de Ehec-crisis. Duitse consumenten waren lang terughoudend in de aanschaf van de groente. Langzaam is het vertrouwen teruggekeerd tot een normaal consumptieniveau.

De uitvoer van Nederlandse komkommers is dit jaar tot en met 13 augustus circa 17 procent kleiner dan een jaar terug. De afzet in Duitsland blijft 20 procent achter, maar ook naar Verenigd Koninkrijk (-15 procent) en Frankijk (-23 procent) werd minder uitgevoerd. De export naar Polen, Denemarken en Zweden zit wel in de lift.

Of registreer je om te kunnen reageren.