Home

Nieuws

Suiker Unie verhoogt biogasproductie

Den Haag - Suiker Unie, GasTerra en BioMCN gaan samen jaarlijks 10 miljoen kubieke meter groen gas produceren en omzetten in bio-methanol.

Daartoe hebben de drie partijen dinsdag een intentieverklaring ondertekend. De deal werd bekendgemaakt tijdens de lancering van het initiatief GroenGasNederland (GGN) op het ministerie van Economische Zaken in Den Haag. Reststromen die vrijkomen bij de verwerking van suikerbieten worden straks door BioMCN omgezet in een grondstof voor onder meer milieuvriendelijke biobrandstoffen, plastic en verf. GasTerra garandeert dat het gas wordt afgenomen.

Suiker Unie vergroot hiermee zijn capaciteit voor groen gas van 15 naar 25 miljoen kubieke meter. Volgens GasTerra gaat het om de grootste groengasovereenkomst die tot nu toe in Nederland is gesloten. Eind dit jaar moeten de definitieve contracten worden getekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.