Home

Nieuws 209 x bekeken

Sporen Oost-Aziatische boktor gevonden

Delft - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat in Delft op zoek naar sporen van de Oost-Aziatische boktor.

In een esdoorn in een woonwijk In Delft is een uitvlieggat van de boktor gevonden. De VWA gaat in 150 particuliere tuinen en openbaar groen in een straal van 100 meter rondom deze plek op zoek naar sporen van het dier.

In een straal van 2 kilometer rondom de vindplaats is een bufferzone ingesteld. In dit gebied mogen geen planten worden verhandeld die gevoelig zijn voor de boktor, tenzij ze door de VWA zijn geïnspecteerd. Er zitten geen bomen -of plantenkwekers in deze zone.

De besmette boom is voor onderzoek uit de tuin verwijderd. De boom is afkomstig uit een besmette partij die in 2007 uit China is geïmporteerd. De boktor is zeer schadelijk voor loofbomen en struiken. Europese regels vereisen dat er maatregelen worden genomen om de verspreiding van deze boktor tegen te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.