Home

Nieuws

Snijbloemenassortiment Zantedeschia in keuringszaal

Lisse – In de keuringszaal bij de CNB in Lisse staat een uitgebreid sortiment Zantedeschia. De inzendingen zijn afkomstig van een eerder deze week gehouden speciale keuring in het kader van Productgroep Zantedeschia van de KAVB.

Johan van Scheepen, taxonoom van de KAVB zegt dat er drie firma’s om de hoogste eer streden, namelijk Clemens Bloemenkwekerij, G.Geerlings en Zonen en de Kapiteyn Groep. Laatstgenoemde behaalde de hoogste puntenaantallen, met onder andere ‘Captain Romance’ en ‘Captain Safari’ (foto) die beide maar liefst 9,6 punten van de keuringscommissie kregen. De gele ‘Captain Morelli’ kreeg 9,5 punten en ‘Captain Prado’ en ‘Captain Trinity’ scoorden beide 9,4 punten. Clemens showt onder andere de gele ‘Florex Gold’, die 9,1 punten kreeg en Geerlings de mooie donker paarse ‘Cantor’, die 9,0 punten kreeg.

“De drie firma’s geven een goede doorsnede van het snijsortiment Zantedeschia zoals de consument ze dolgraag wil hebben. Ook wel Calla genoemd, hetgeen de Nederlandse en Engelse naam is van het botanische geslacht Zantedeschia. Het zijn zeer trendy bloemen met een prima houdbaarheid. Het kleurenspectrum biedt de bloemist en consument veel mogelijkheden om spannend bloemwerk te creëren,” aldus Van Scheepen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.