Home

Nieuws 210 x bekeken

Scholieren dood na eten giftige schoollunch

Lima – Drie kinderen zijn overleden en 89 kinderen zijn ziek geworden na het eten van een giftige lunch op een basisschool in het noorden van Peru. Er zou opzet in het spel zijn, berichtte lokale media donderdag.

De lunch was bereid in een pan, die niet goed zou zijn uitgewassen en waar nog resten pesticiden in zaten. De kinderen zijn in het ziekenhuis opgenomen met buikpijn, diarree, uitdrogingsverschijnselen en shock, aldus de minister van Sociale ontwikkeling, Aída García Naranjo. Enkele kinderen zijn in kritieke toestand.

Ook vijf volwassenen die dinsdag mee aten, zijn behandeld in het ziekenhuis.

Het eten was een donatie van het nationale voedselprogramma, dat scholen in de armste delen van het Zuid-Amerikaanse land van voedsel voorziet.

In 1999 kwamen 24 scholieren om in het zuiden van het land na het eten van met pesticiden vergiftigd voedsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.